Contact Us

  • Call Now:+92-336-6234566 , +92-335-8023682
  • Sales Email:info@webhostinpakistan.com
  • Support Email:info@webhostinpakistan.com
  • Address Info:Office No. 38, Ground Floor, Stadium Road, Panorama center, Rawalpindi , Pakistan

Close Support

Support

Sample Paper Pharmacy Of NTS

Sample Paper Pharmacy Of NTS
  • 25
    Jan

Sample Paper Pharmacy Of NTS

                                                     Sample Paper Pharmacy Of NTS

ENGLISH
Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given lettered choices (A to D) below each.
  1. 1.    Almost everyone has trouble ______ at one time or another.
  1. A.       sleeping
  2. B.       for sleeping
  3. C.        sleep
  4. D.       slept
Each question below consists of a related pair of words, followed by five lettered pairs of words. Select the lettered pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair.
  1. 2.    PAGE: BOOK::
  1. A.       sailors: crew
  2. B.       petal: flower
  3. C.        leaf: stalk
  4. D.       singers: chorus
Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
  1. 3.    PARTICULAR:
  1. A.       general
  2. B.       widespread
  3. C.        diffused
  4. D.       common
Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.
  1. 4.    CHANGE:
  1. A.       alter
  2. B.       church
  3. C.        complete
  4. D.       decide
  5. E.        agree
Read the passage to answer question 5-6
In the late seventeenth century, a transformation began that would make coffee one of the most popular drinks in Europe. The coffeehouse-meeting place of bankers, dissidents, artists, merchants, poets, wits, and rogues was in some ways the cradle of modern Europe. Coffee would change, in less than a century, from the drink of a few princes and a few paupers to the chief social beverage of the rising middle class.
  1. 5.    The word “transformation” is closest in meaning to:
  1. A.       trend
  2. B.       event
  3. C.        change
  4. D.       custom
  1. 6.    The word “rogues” refers to a type of:
  1. A.       beverage
  2. B.       person
  3. C.        book
  4. D.       coffee

QUANTITATIVE
  1. 7.    18 ÷ 0.04 =?
  1. A.       4.5
  2. B.       45
  3. C.        450
  4. D.       4,500
  5. E.        45,000
  1. 8.    What is 0.1 percent expressed as a decimal?
  1. A.       0.001
  2. B.       0.01
  3. C.        0.1
  4. D.       1
  5. E.        10.0
  1. 9.    Evaluate , if a = -3, and b = -1.
  1. A.       -29
  2. B.       29
  3. C.        -25
  4. D.       25
  5. E.        83
10. A coat is on sale for Rs.120 after a discount of 20 percent. Find the original price.
  1. A.       Rs. 96
  2. B.       Rs.144
  3. C.        Rs.150
  4. D.       Rs.180
  5. E.        Rs.140

PEDAGOGY
11. Teaching strategy in which learner actually engages in resolving problems is called:
  1. A.       Small group discussion
  2. B.       Interactive teaching
  3. C.        Expository teaching
  4. D.       Inquiry teaching
12. The easiest way to foster personal relationship with students is:
  1. A.       Coming to class 5 to 10 minutes early
  2. B.       Starting a dialogue
  3. C.        Learning their names
  4. D.       Giving them prizes
COMPUTERS
13. Loading of operating system in a personal computer is called:
  1. A.       Booting
  2. B.       Prompting
  3. C.        Interrupting
  4. D.       Paging
14. How will you define ‘Internet’ in the simplest way?
  1. A.       very large network
  2. B.       global network of networks
  3. C.        network of computers in a city
  4. D.       all of the above
SUBJECT
15. Collodions are liquid preparations meant for:
  1. A.       Internal use
  2. B.       Vaginal use
  3. C.        External use on skin
  4. D.       Nasal use
16. Acetic acid is:
  1. A.       monoprotic acid
  2. B.       diprotic acid
  3. C.        triprotic acid
  4. D.       polyprotic acid
                        Answer Keys
Q #.
Right Choice
1
A
2
B
3
A
4
A
5
C
6
B
7
C
8
A
9
B
10
C
11
D
12
C
13
A
14
B
15
C
16
A


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.